5-6 лекари, които в момента практикуват в Трета поликлиника, се опълчиха срещу предложението сградата да бъде приватизирана. И категорично предупредиха, че лечебното заведение може да опустее.
На комисията по здравеопазване те изслушаха презентацията на д-р Кирил Панайотов за инвестиционните му намерения, ако приватизира сградата. И след като общинският съветник от БСП Александър Неделчев подкрепи неговите планове, лекарите се възпротивиха на почти всичко казано. Няма гаранции от страна на д-р Панайотов, че медицинските практики ще се запазят и никой няма да бъде изгонен от сградата, заяви хирургът д-р Милко Борисов. Според него и колегите му, ако управителят на „Медика“ стане собственик на Трета поликлиника, ще диктува дейността в нея и сам ще преценява на кого да дава работа. И дори наемът за кабинетите да станел 5 лева, те нямало да останат в сградата. Бизнес центърът ни чака, вече имаме и оферта, обяви д-р Борисов.
Лекарите са категорични, че искат да купят кабинетите, в които са работили толкова години. Няма да ги правим плод и зеленчук, ще продължим да лекуваме в тях, коментираха медиците. Те били наясно, че единственият вариант да придобият собствеността върху тях е, като участват на търг, въпреки риска да наддават и други кандидати. Според тях е редно, след като те станат собственици на кабинетите си, д-р Панайотов да приватизира останалата част на болницата. Още повече, че всичките 29 лекари не преди месец, а от 2009 година са заявили намеренията за закупуване на кабинетите, в които работят.
По време на вчерашната комисия по здравеопазване и социални дейности стана ясно още, че сградата няма оценка, тъй като няма влязла в сила процедура. В крайна сметка общинските съветници предпочетоха да гласуват точката по принцип, без да избират някой от вариантите за продажба - чрез търг или приватизация. Това срещна бурните негативни реакции от страна на лекарите, които явно очакваха да се вземе някакво конкретно становище по наболелия проблем.