От ДПС са направили свое предложение за областен управител на Русе, стана ясно вчера. Става дума за човек, който е диалогичен, има безупречен авторитет, познат е на русенци и има административен опит, каза само Ферихан Ахмедова.
Предложението е за Айдън Юсеинов, бивш общински лидер на партията, бивш общински съветник и директор на Професионалната гимназия по електротехника, показаха сондажи на „Утро“.
Водени са разговори с мен за такава номинация и съм дал съгласието си, но какво ще стане, не мога да прогнозирам, потвърди Айдън Юсеинов.         
Както „Утро“ писа, БСП излъчи няколко основни претенденти, като за двама от тях се заговори, че са събрали най-силна подкрепа: Иван Иванов и Венцислав Калчев. Паралелно с избора на кандидатите обаче очевидно текат и политически пазарлъци между БСП и ДПС и все по-ясно става, че постовете на областните ще бъдат разпределени от централите. 
Още преди няколко дни се заговори, че Русе може да се падне на ДПС и то заради вътрешни препирни в БСП. Лансирана бе и версията, че това ще бъде компенсация за Шумен, който ДПС искали, но пък от БСП не давали. Единствено от очакваните днес назначения ще стане ясно има ли истина в тези слухове.