Състезателят на „Респект“ /Русе/ Николай Алексиев извоюва изключително престижна победа на галата по смесени бойни изкуства „Twins MMA“, организирана под егидата на близнаците Румен и Росен Димитрови.
Възпитаникът на Валентин Симеонов-Ларсона излезе на ринга в столичната зала „Христо Ботев“ в двубой от категория до 84 килограма срещу Александър Георгиев и го прекърши в третия рунд, след като сцепи носа на съперника си и му отвори две тежки аркади. В тази ситуация съдиите не можеха да сторят нищо друго, освен да прекратят мъките на Георгиев. Чест му прави, че след като Николай го засипа със серия от тежки удари, той успя да устиска сравнително дълго време. Реферите обаче усетиха, че е гроги, защото често почна да плюе протектора в желанието си да отвоюва глътка въздух и правилно дадоха предсрочен край на срещата.
„За първи път ми се случва да си тръгна толкова красив. Даже не можах да се изпотя. Следвах съветите на треньора си и успях“, каза Алексиев.
Русенският боец има в актива си 16 ММА срещи. 6 от тях са срещу чужденци. Еднакво добре си служи както с крака,така  и със задушаващи техники.