Григор Димитров отпадна от Мастърса в Маями, след като беше елиминиран от Кей Нишикори - загуба с 6:7(1), 5:7. Така българинът продължава без успех срещу японеца, който го надви и миналата година в първия мач помежду им - 6:3, 6:4 в Китай.

Успехът в Маями беше юбилейна победа №150 на АТР тура за 24-годишния японец, който в същото време попречи на Григор Димитров да запише стотната си победа. Първата ни ракета остава с 99 спечелени мача до момента. 

Българинът и японецът предложиха интригуващ сблъсък, в който преобладаваха мощните сервиси и купищата уинъри. Гришо като че ли беше пречупен от комшарния тайбрек на първия сет, в който Нишикори го разби с категоричното 7:1. При българина личеше и липса на концентрация в края на втория сет, където беше пробит, след като водеше с 40:0 и в крайна сметка 177-сантиметровият японец ликува, продължавайки напред в Маями. Нишикори очаква среща с победителя от двубоя между Андреас Сепи и Давид Ферер.

Гришо пък привлече вниманието по време на мача с японеца с човешката си постъпка, помагайки на едно от момичетата, гонещи топките, на което му беше прилошало. Българинът заряза двубоя и се притече на помощ на детето, за което беше бурно аплодиран от публиката.

Въпреки отпадането от Нишикори, благодарение на победата си над Алберт Монтанес във втори кръг хасковлията успя да защити спечелените през миналия сезон 45 точки в Маями и да си осигури запазване на 16-ата позиция в световната ранглиста. Нашето момче дори има възможност да се изкачи до 15-ата позиция, но това зависи от представянето на други тенисисти.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КЕЙ НИШИКОРИ 6:7(1), 5:7