Футболистите на „Дунав“ изстрадаха изключително ценна домакинска победа срещу „Академик“ /Свищов/ - 1:0. Голът, донесъл много важните 3 точки, взриви трибуните в първите секунди на 3-минутното продължение. Тогава Ивайло Раденцов потърси центриране на отчаянието, включилият се в атака централен защитник Кристиян Григоров свали топката с глава и озовалият се на ударна позиция Йордан Димитров нанесе от 3-4 метра решителния шут към вратата на „студентите“. В този момент кметът на Свищов Станислав Благов се хвана за главата, а подскачащият през цялото време в стил ала Велислав Вуцов нервен старши треньор на гостите Румен Стоянов избълва огън и жупел по адрес на играчите си.
„Дунав“ заслужи победата. Вярно, имаше моменти, в които отборът игра вяло, разпиляно и еднообразно, но пък държеше топката в поне 70 процента от игровото време. В началото защитата изпусна бившия играч на „Левски“ и „Берое“ Тодор Христов, но после действаше стабилно и не даде никакъв шанс на „студентите“. Най-добър в нея като че ли бе левият бек Венцислав Йорданов, играч с опит, самочувствие, прецизен крак при подаванията и центриранията.
Халфовата линия се стара много, но отново направи празни ходове в градивен план. Любо Иванов, човек с качества да грабне топката от едната врата и да стигне до другата с финт след финт, бе толкова напрегнат, че въобще не успя да разгърне играта си. Той може толкова много и трябва да си повярва вече, че е един от най-ценните футболисти в отбора на „Дунав“. За разлика от него Раденцов искаше топката много повече и макар да не бе перфектен при всеки пас, даде тон за непримиримостта, с която тимът стигна и до победата.
Изборът да се играе с един нападател - този път с Йордан Димитров, отново показа, че отборът страда в атака - просто няма кой да ритне топката към вратата! Йордан се стара, раздаде се, потича доста, но когато халфовете закъсняваха с преливането в нападение, оставаше изолиран. И все пак отборът успя да създаде отлично положение с хора от средата на терена - Димов центрира отляво, Турхан Хасанов стреля с глава от чиста позиция, но топката се отби от гредата.
С приличната си физическа форма, надеждно изглеждащата поне на русенски терен отбрана, с добрите си по принцип футболисти в средата на терена и новото самочувствие покрай ключовата победа няма да е изненада, ако този тим на „Дунав“ измъкне нещо в следващия кръг, когато ще гостува на лидера „Марек“.        
„Дунав“: Радосвет Христов, Аднян Джелилов (77 - Валери Кулинов), Михаил Милчев, Стоян Георгиев (23 - Кристиян Григоров), Венцислав Йорданов, Деян Димов, Ивайло Раденцов, Турхан Хасанов, Любомир Иванов, Ивайло Лазаров (46 - Мамаду Уатара), Йордан Димитров.