Две възрастни жени са измамени по една и съща схема с мним доктор и пострадал близък.
В четвъртък в 19.30 часа на домашния телефон на 70-годишна жена в Копривец се обадил мъж, който се представил за „д-р Тодоров“. Той съобщил, че дъщеря й си е счупила крака на три места и трябват 6000 лева за операция. Жената имала само 4500, но „докторът“ се съгласил да направи отстъпка, а остатъкът от парите да вземе от Здравната каса. След един час пред къщата на старицата пристигнал „санитар“ - непознат мъж, който взел пачката. Чак тогава жената се свързала с дъщеря си и разбрала, че е излъгана.
На следващия ден в 15 часа на домашния телефон на 83-годишна русенка се обадил „д-р Димитров“, за да й каже, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и трябват 5000 лева за операция в София. Но склонил да вземе и 1200 лева, колкото имала бабата. Накарал я да ги завие във вестник и да ги хвърли от терасата на „санитаря“. Жената видяла, че това е мъж на около 50 години, облечен с дрипи като клошар, но въпреки това хвърлила пакета с парите. После решила да чуе дъщеря си и разбрала, че е жива и здрава.
Това е 15-а успешна измама на възрастни хора от началото на годината, а общата сума, която без пот спечелиха измамниците, надхвърля 28 000 лева.