Състезателят на „Юнак-Локомотив“ Георги Вангелов има малшанса да се изправи срещу треньора си Радослав Великов на първия шампионат на България по плажна борба, проведен на базата на НСА в Несебър. Девет години след последното му голямо състезание бронзовият олимпийски медалист Великов демонстрира, че възпитаникът му има още да ущи и спечели с 3:0. Бившият номер 1 в света показа отлична форма и спечели титлата. В надпреварата, носеща името на Димитър Чифудов, първият ни участник на олимпийски игри и в двата стила борба (1956), сили мериха близо 100 състезатели от 19 клуба.
След две години плажната борба ще направи дебют на младежките олимпийски игри в Дакар. Тогава тя ще замени класическия стил, а свободният остава. Амбицията на световната централа е тази нова дисциплина да влезе и в програмата на олимпийските игри. Срещите са по три минути, двубоят е до отбелязване на 3 точки или туш.
Плажната борба си има своя специфика. Състезателите нямат право да докосват пясъка с част от тялото си освен, когато са на „четири крака“. Ако допрат пясъка с коляно, чело, глава, губят точка.