Бившият национал Камен Хаджиев се присъедини вчера към „Дунав“. Централният защитник е свободен агент след като миналия сезон отборът му „Черноморец“ (Бургас) изпадна в Трета лига. 32-годишният футболист беше основен играч за бургазлии, но богатият му опит, натрупан в няколко футболни първенства, не бе достатъчен на тима да се спаси.
Според старши треньора на „Дунав“ Мартин Ковачев бранителят ще бъде много ценно попълнение, тъй като в тази зона отборът има проблеми. Преминаването му в Русе е почти договорено и се очаква да бъде финализирано бързо.
Камен Хаджиев е роден в Гоце Делчев на 22 септември 1991 година. Кариерата си започва в школата на „Родопа“ /Смолян/, а юношеските си години прекарва в академиите на „Ватеншайд“ и „Шалке 04“. През 2015 година играе за „Олденбург“. След това преминава  нидерландския „Фортуна“ (Ситард), „Академия Пушкаш“ (Унгария) и „Пахтакор“ (Ташкент).
У нас Хаджиев играе за „Пирин“ (Гоце Делчев),  „Миньор“ (Перник), „Берое“, „Локомотив“ (София) и „Хебър“ (Пазарджик).
През миналата есен защитникът направи изненадващ завой обратно към Германия, подписвайки с представителя на Регионална лига Север „Йедело“. Контрактът на бранителя беше за цели пет години, но още преди края на 2023-а той се озова отново в България и облече екипа на „Черноморец“ (Бургас).
До миналата седмица Камен Хаджиев водеше подготовка със „Спартак“ (Пловдив) и дори игра за „гладиаторите“ в контролата срещу „Хебър“. От вчера обаче е в „Дунав“.
В Русе ще пристигне и опорен халф от чужбина, който в момента изчаква да получи виза.