Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ-БАН) организира лятна програма за деца на възраст от 7 до 12 години, съобщават от екипа на институцията.
Заниманията ще се проведат в периодите 8 – 12 юли, 15 – 19 юли и 5 – 9 август. Записването се прави предварително, отбелязват от екипа. Те допълват, че заниманията се провеждат в сградата на Националния археологически музей. Осигурени са всички материали, децата трябва да носят само бутилка вода, уточняват от НАИМ-БАН.
Организаторите отбелязват, че в рамките на програмата децата ще имат възможността да се потопят в света на археологията чрез забавни интерактивни дейности. „Нашият опитен екип е създал безопасна и подкрепяща среда, която стимулира любопитството и изследователския дух на всяко дете. Програмата е създадена да мотивира децата чрез активно участие и практически преживявания, които им дават възможност да изследват и разбират миналото по уникален начин. Включили сме множество игри и задачи, които не само обогатяват знанията им, но и развиват техните социални и комуникативни умения“, казват те.
Програмата на дневна база включва занимания с глина, разказ за траките, запознаване с най-интересните предмети от културите на гърци и римляни, беседа за славните векове на българското царство и „екскурзия“ през античните руини на София (римска Сердика), разказват организаторите.
/ВСР