Деца от Търговище първи видяха един от новите полицейски автомобили на Областната дирекция (ОД) на МВР. Автопаркът на Дирекцията е допълнен с два леки автомобила „Фолксваген Голф“ 8. Те са получени през този месец, в изпълнение на проект, финансиран от фонда „Безопасност на движението по пътищата“, информират от пресцентъра на Областната дирекция в Търговище.
Това се случи по време на превантивна инициатива в детска градина №2 „Осми март“, посветена на Деня на безопасност на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни. Ръководни служители от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище започнаха поредица от забавни състезателни игри с участието на малчуганите от градината. Целта бе играейки да си припомнят основните правила за правилно поведение на пътя, подчерта говорителят на Областната дирекция Ани Кръстева. 
Децата управляваха велосипеди и тротинетки по мини-полигон в двора на учебното заведение, като трябваше да съобразяват движението си с поставените различни пътни знаци. За да се справят достатъчно добре, възпитаниците на детската градина са разучавали предварително подвижни и дидактични игри на площадката по безопасност на движението, обособена в ДГ „Осми март“ още през есента на 2016 г. 
Превантивната инициатива в детската градина е осъществена в партньорство с Областната администрация в Търговище и ОД на МВР – Търговище.
Заместник областният управител на Търговище Гергана Цонева присъства на инициативата, като пожела на децата и техните учители да са все така активни в популяризирането на темата за безопасното движение по пътищата, чрез игрите да учат нова и полезна информация за безопасното предвижване, да спазват правилата като пешеходци, а изграденото отговорно отношение да прилагат и след години, управлявайки моторни превозни средства.
Както БТА съобщи, в Деня на отворените врати в сектор „Пътна полиция“ в Търговище деца от образователен център „Усмивки“ имаха възможността да се запознаят с дейността на пътните полицаи.