Община Силистра изгради панорамна площадка с място за снимки в района на историческата крепост Меджиди табия. На обекта е монтирана беседка под формата на сърце, от която се открива гледка към града и река Дунав. Новата е придобивка е и изработена и монтирана от местна фирма.
Сред първите, които ще могат да запечатат спомените си на фона на Силистра, са участниците в Международния детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство". Събитието ще се проведе в крайдунавския град от 1 до 3 юли и се очаква участие в него да вземат над 450 деца от Грузия, Полша, Сърбия, Украйна, Румъния и България.
За БТА кметът на общината Александър Сабанов каза, че се предвижда на площадката да бъде монтиран кръст с височина около 30 метра и два 60-метрови пилона, на които да бъдат поставени флаговете на България и на Европейския съюз. Те ще могат да се виждат от корабите, които влизат и излизат от България, както и от жителите на румънския град Кълъраш, който се намира на отсрещния бряг на реката.