Кметът Васил Терзиев коментира, че ако Столичната община бъде осъдена да плати глоби, ще ги плати лично.
„Съдът ще прецени дали трябва да плащаме глобите. После е ясен редът, по който се плащат глобите. Общината ги плаща. Ако бъдем осъдени да платим тези глоби ще ги платя лично, за да се успокоят всички“, каза кметът на София Васил Терзиев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. 
Изказването му е по повод вчерашното изявление на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който каза, че МВР може да наложи на Столичната община санкция от 2000 до 7000 лева заради неизпълнение на съдебно решение за преустановяване на новата организация на движение по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен".
БТА припомня, че още в понеделник МВР изготви нареждане, с което разпорежда да бъде изпълнено решението на ВАС за  спиране на въвеждането на новата организация на движение в центъра на София. Вчера Стоянов по време на инспекцията си на “Патриарх Евтимий“ каза, че иска да се обезопасят всички поставени елементи.
Терзиев заяви, че за съжаление това, което се случва, е от един малък градски проблем, "да се озовем в безумната ситуация, в която сме". 
"Ние сме се съобразили с решението на съда. В момента, в който имаше постановление, че работата трябва да спре, работата е спряна. Не е сложено колче или боя", добави той. 
„Не е работа на министъра на вътрешните работи да инспектира сложени ли са огради. Не е работа на кмета това да е централна тема месец и половина при положение, че има много други проблеми, които трябва да се решават. Политизирахме много този проблем и ни вкара в една безумна ситуация. Съдът каза спрете – спряхме", посочи Терзиев. Ще искаме тълкувание какво точно казва решението на съда, заяви той.
Предполага се, че трябва да се върне, но към кое, към 2019 г. ли - ама и то е незаконно според решението на ВАС, коментира столичният кмет. Оказва се, че години наред всичко, което е маркирано и направено като промяната на движението е незаконна, дори възстановяването на каквото и да било не е толкова лесно, ако искаме да го направим законно, добави той.
Важно е да се намери какъв е пътят, по който да бъде решен проблемът, посочи Васил Терзиев.
Той подчерта, че няма да се сложи плътна метална ограда. 
На въпрос колко е струвала реорганизацията в центъра на София Терзиев каза, че е около няколкостотин хиляди лева. По думите маркировката е около 400 000 лева.
„Преустановено е въвеждането на новата организация, разбира се. Не се е преустановило ползването на новите паркоместа и велоалеи. Те се ползват. Няма строително-монтажни работи", категоричен е Терзиев.