При определяне на състава на постоянните комисии се запазва съотношението между числеността на парламентарните групи, с изключение на постоянната комисия за контрол на службите. Това приеха членовете на временната комисия за изработване правилника за работа на 50-ото Народно събрание (НС).
НС може да определи места в постоянните комисии за народните представители, нечленуващи в парламентарна група.
Към Комисията по конституционни и правни въпроси се създава постоянно действаща подкомисия по наблюдение и анализ на законодателството за съответствие с принципите и нормите на Европейския съюз и международните норми за защита на правата на човека и основните свободи. 
Отхвърлено беше предложението на “Величие“ комисията по туризъм да стане подкомисия на комисията по икономическа политика.
Решение за създаване на временна комисия ще се приема не по-късно от два месеца преди датата на избори за Народно събрание, гласуваха депутатите. Предложението беше на Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС.
За времето от откриване на предизборна кампания за парламентарни избори до свикване на новоизбраното НС депутатите не получават възнаграждение и нямат право да използват автомобилите на парламента.