Общо 150 са тежките пътнотранспортни произшествия с пострадали лица в област Стара Загора от началото на годината. Загиналите са десет, от които шестима шофьори, двама пътници и двама пешеходци. Това стана ясно по време на днешното редовно заседание на Комисията по безопасност на движението, състояло се в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ. 
Осем са тежко ранените в катастрофи през годината, посочи по време на заседанието гл. инспектор Димитър Димитров от Областната дирекция на МВР.
На 12 юни т.г. е издадено разрешение за основен ремонт на път III-5504 “Мъдрец - Искрица - Медникарово - п.к. Обручище”. Ремонтните дейности са започнали с откриването на строителна площадка, съобщиха от Областното пътно управление (ОПУ) в Стара Загора. Предстои да започнат проекти за цялостен ремонт в участъците Шипка –Дунавци и Крън – Хаджидимитрово в община Казанлък. Изработен е и проект за обект „Летище Стара Загора – автомагистрала „Тракия“. Подменени са липсващи и увредени пътни знаци по републиканската мрежа в Старозагорска област, добавиха от ОПУ-Стара Загора.
На срещата стана известно още, че се очаква подписването на договор, въз основа на който да започне освежаване на пътната маркировка в различни участъци в областта, както и промяна в организацията на движението на изхода на село Богомилово, посочват още от Областната администрация. 
Данните на МВР към края на май т.г. показват, че загиналите са по-малко спрямо същия период на миналата година, съобщи комисар Димитър Мичев, началник на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, който взе участие в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата в Националния пресклуб на БТА в София на 30 май. Статистиката за първи път от две години насам показва, че има намаление и в броя на ранените граждани. В 21 областни дирекции се отчита намаляване на загиналите. Малко увеличение има в областите Пловдив, Монтана, Добрич, Силистра, Стара Загора и Хасково.