Започва ремонт на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Това е една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част. От днес на терен са започнали строително-монтажните дейности в участъка от ул. „Св. Отец Паисий“ до бул. „Митрополит Методий Кусев“. 
Изцяло ще бъдат подменени тротоарните настилки и пътното платно, като се запазят съществуващите павета пред Радио Стара Загора, обясни зам.-кметът с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“ арх. Мартин Паскалев, цитиран от общинския пресцентър. Тези дейности са първият етап от мащабната намеса в централната градска част, която кметът Живко Тодоров представи в началото на годината. 
Стойността на ремонта е около милион и половина лева, а вероятният срок за приключването му е до края на годината. Дървета няма да бъдат премахвани, растителността в този участък на „Св. Княз Борис“ се запазва, подчерта заместник-кметът. Ремонтните дейности ще бъдат съобразени с организацията на движението по пътното платно.
Вчера арх. Мартин Паскалев, придружен от зам.-кмета с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова, посети и Детска градина № 31 „Слънце“ в Стара Загора. Двамата инспектираха как върви ремонтът на едно от най-големите детски заведения в Стара Загора. Сградният фонд ще придобие изцяло нов облик, ще бъде преобразен в слънчеви цветове, ще се приложат и мерки за енергийна ефективност. Ремонтиран ще бъде целият двор, като на него ще бъдат разположени специални настилки, нови катерушки и съоръжения за игра на децата, а дворът ще бъде озеленен. За цялостната трансформация на Детска градина № 31 „Слънце“ ще бъдат инвестирани над три милиона лева. Крайният срок за приключване е в началото на 2025 г., когато малките възпитаници на детското заведение ще се завърнат в съвсем различна и комфортна среда, посочиха още от пресцентъра на Община Стара Загора.
Работи се по широка програма на общината и в края на следващата година ще има наистина добре изградена централна градска част, съобщи през май т.г. кметът Живко Тодоров. Той посочи, че предстои ремонт на парк „Пети октомври“ и парк „Алана“ , а конкурсът за пространството зад Универсалния магазин ще бъде обявен през юни. „Класирането се очаква наесен, тоест следващата година трябва да стартираме практически - там няма да има сгради и ще остане свободно обществено пространство“, посочи кметът Тодоров.