Последните тенденции в развитието на световното образование ще бъдат представени днес на изложението "Дни на иновациите в образованието". Това съобщи Диляна Георгиева от Център за творческо обучение, който е организатор на форума, подкрепен от Община Плевен.
Акцент на форума ще е използването на изкуствен интелект в образованието - как може да улесни администрирането на процеси и дори да влезе в класната стая, посочи още Георгиева. Специално участие със споделена успешна практика ще има и Google референтно училище от Плевен – Средно училище "Стоян Заимов". Негови представители ще разкажат за своя опит с модела 1:1 в начален и прогимназиален етап и внедряване на Google Workspace в административните процеси. Ще бъдат разгледани и въпросите за социално и емоционално развитие на децата, както и подходите на STEAM обучението.
В първата част на форума до обяд ще участват представители на детски градини от Плевен и региона. Очакват се педагози от около 50 детски заведения, каза още Георгиева. Толкова ще бъдат и представените училища, които ще се включат в следобедните часове.
"Дни на иновациите в образованието" ще се състои в зала "Катя Попова".
Център за творческо обучение е с над десетгодишен опит в сферата на образователните технологии. "Дни на иновациите в образованието" е поредица от информационни събития и срещи с училища и детски градини в България, които се провеждат в партньорството на местните общини и регионални управления по образованието. Досега такива са организирани в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Русе, Добрич, Благоевград, Пазарджик, Сливен.