Втородивизионните Дунав и Добруджа 1919 (Добрич) завършиха 0:0 в контролна среща в Русе. Мачът на местния Градски стадион беше първи за домакините от лятната им подготовка и втори за гостите след загубата им от Спартак (Варна) с 0:1.
Той беше предшестван от минута мълчание в памет на един от привържениците на домакините, 44-годишния Валентин Георгиев, починал внезапно по-рано тази седмица.
Треньорът на русенския тим Мартин Ковачев реши да включи сред титулярите шестима от новите футболисти. Сред тях бяха дошлите на проби Арсен Галстян и Никола Ангелов, както и сигурните попълнения Иван Гошев, Преслав Петров, Мариян Вангелов и Радослав Апостолов, извел Дунав с капитанската лента. Двата отбора имаха своите шансове за отбелязване на гол през първото полувреме, но на почивката резултатът остана 0:0.
15 минути след подновяването на играта Луис Пахама от Дунав и Здравко Серафимов от Добруджа получиха червени картони след спречкване в полето на гостите. Заради контролния характер на срещата, двамата треньори пуснаха в игра други футболисти на техните места. Опитите на двата отбора да променят резултата останаха без успех и мачът приключи при 0:0.
Следващата контрола на Дунав е на 29 юни срещу Лудогорец II в Разград.