Състезателите на ТСК „Русе“ и сателитния клуб „Тараненко“ спечелиха с 18 медала държавното първенство по вдигане на тежести за всичко възрасти, което се провежда в Канев център на Русенския университет.
Зоран Райков /ТСК „Русе“, категория до 35 кг/ стана шампион, Умут Сабри /ТСК „Русе“, до 30 кг/, Пресиян Илиев /ТСК „Русе“, до 49 кг/ и Марая Николчовска /момичета до 13 години, категория до 45 килограма/ завоюваха сребърни медали, Димитър Батаклиев /“Тараненко“ /Русе/ категория до 35 кг/ и Мартин Атанасов /ТСК „Русе“, до 40 килограма/ се пребориха за бронзови отличия.
Първенството бе официално официално открито вчера от председателя на ТСК „Русе“ проф. Кирил Панайотов, който е и домакин на турнира, от бластния управител Драгомир Драганов, председателя на Общинския съвет акад. Христо Белоев и зам.-кмета по спорт и младежки дейности Борислав Рачев.
„Повече от 10 години Русе е център на вдигането на тежести в България и това се дължи на проф. Панайотов“, подчерта старши треньорът на националния отбор Иван Иванов, който е сред официалните гости. Опитите в Канев център гледаха и славните шампиони Янко Русев и Румен Александров.
Публиката може да следи състезанието на живо със свободен вход.