Истински шок - Русе остана без единствения си съдия в елитния футбол! Името на Ивелин Занев не фигурира в новата ранглиста на БФС за сезон 2024-2025 година, при това го няма изненадващо и в списъка на реферите с ангажименти във Втора лига, видя „Утро“. През отминалия шампионат Занев бе поставен в златата среда на листата.
Каква е причината за отпадането му не се съобщава, но не е тайна, че ранглистите се редят често под натиска на различни лобита. А българската футболна централа е може би единствената в Европа, чийто шеф на Съдийската комисия е чужденец. Испанецът Давид Фернандес Борбалан ще коли и беси втора поредна година. 
„Борбаланите“ явно имат повече доверие в Християна Гутева, записана по азбучен ред под №24 като главен съдия в Първа лига. В листата на „големите“ обаче още са неизменните „дразнители“ Валентин Железов, Волен Чинков, Георги Давидов и Радослав Гидженов.
Русе все пак ще има професионален главен арбитър - Борис Попов. Той обаче ще бъде на разположение само за мачовете във Втора лига.
Владимир Ташков ще бъде помощник в Първа лига.