Представителният отбор на ФК „Локомотив“ /Русе/ няма да участва в новото първенство на Североизточната Трета лига. Само преди дни Зоналният съвет на БФС във Варна съобщи, че „железничарите“ ще са в играта. После палачинката се обърна.
„Няма какво да коментирам. Обърнете се към президента на клуба Явор Кирилов. Въпреки, че сме в роднински отношения, само той може да говори по казуса“, каза за „Утро“ старши треньорът на тима Свилен Касабов.
Касабов е зет на Кирилов.
„Да, няма грешка - отказваме се от участие в Лигата. Вече изпратих писмо до Варна. Две години си късах нервите, без да получим помощ отникъде. Подкрепата на Община Русе също беше „колосална“ - 7000 лева за миналия сезон! Опитвахме се да направим нещо, но ми омръзна да ни плюят. Що се отнася в какъв състав ще е тази Трета лига, въобще не ме интересува. Миналата година уж отборите щяха да бъдат 18, а накрая бяха 14. И ще се топят още. Нагледах се на организация, на мачове и на съдии. Стига толкова!“,  обясни Кирилов за „Утро“.
Той добави, че акцентът ще остане върху работата в детско-юношеската школа. На въпроса дали някои от футболистите в първия отбор ще бъдат ангажирани като треньори в нея, той отговори, че става дума за много млади хора, които нямат съответните лицензи. При това положение не било целесъобразно да работят с деца.
Попитахме го и как се развива сюжетът, според който новият частен клуб „Атлетико“ /Русе/ може да се нанесе за тренировки на база „Локомотив“.
„Не се е случило и мисля, че няма да се случи. Имаме още една среща при кмета. Готов съм с ясна позиция, която може да не се хареса на някого, но не възнамерявам да отстъпвам. Това е“, завърши Кирилов.