Николай Петров ще ръководи втория отбор на Дунав (Русе), съобщиха от футболния клуб. От там уточниха, че дублиращата формация на „драконите“ ще участва в първенството на Североизточната Трета лига и през сезон 2024/2025.
Петров е роден на 30 септември 1988 в град Русе. Още като юноша преминава от школата на Левски (Русе) в тази на Левски (София), а по-късно играе за отборите на Славия, Спартак (Варна), Калиакра (Каварна). За кратко е част и от Дунав. Като треньор прави дебюта си през сезон 2020/2021 като наставник на Сливнишки герой в Югозападната Трета лига, а по-късно преминава и различни специализации.
"В Дунав Николай Петров ще се грижи за развитието на младите футболисти в отбора и техния преход от детско-юношеския към мъжкия футбол. И през следващия сезон една от целите пред „драконите“ ще бъде да интегрират успешно още млади футболисти от своята школа в мъжкия отбор извън вече състезаващите се за мъжете", съобщиха още от русенския клуб.
Междувременно, от ръководството на Дунав изразяват благодарности на досегашния наставник Мариян Тодоров за работата му начело на втория отбор и досегашната му роля в работата с младите играчи.