Ще се опитаме да изградим стратегия, каза новият старши треньор на ОФК Янтра Габрово, Тодор Киселичков по време на пресконференция. 
„Това, което заварих в Габрово чисто кадрово и чисто структурно ми харесва. Инфраструктурата е добра, а Габрово е добро място, на което може да се прави футбол. Заварих мотивирани момчета и добър колектив, което винаги е била силата на Янтра. Надявам се да задържим това във времето, всички сме тук отборът да върви напред“,посочи още Киселичков.
Новият треньорски щаб е съставен от хора, които разбират от футбол, според Киселичков. Той се надява футболистите да успеят да постигнат поставените цели. По селекцията се работи, търсят се добри футболисти, хора, които могат като качества и характер могат да помогнат на отбора.
Киселичков посочи, че няма да посочва какъв стил ще изгражда, но ще спази всички условности при играта, ще се старае да постига смислена игра. Ще бъдат изиграни седем контролни срещи. 
„Изпращаме един сезон, който зареди всички ни в началото с очаквания, благодарение на емоциите и помощта на Общински съвет Габрово и местния бизнес успяхме да повишим бюджета. Бяхме изключително горди в първия полусезон, че бяхме в челната петица. После нещата бяха различни.“, каза изпълнителния директор на Янтра Михаил Митов. 
Според него в отбора има нужда от свежест и затова са предприели промяна в треньорския щаб, има промяна и при футболистите. Това според него е с цел Янтра да се зареди, така че да се посрещне сезона с повече и големи емоции. 
„От тук нататък ние трябва да надграждаме спортно-технически, емоционално и оперативно с новия треньор Тодор Киселичков. Той е затвърдил на нашата футболна карта своите умения като треньор. В негово лице виждам млад специалист, който е мотивиран, амбициран и енергичен. В последните две седмици това личи при работата му“, допълни Митов. 
Митов посочи, че всички футболисти, които са искали да преподпишат договорите си са го направили. Тези с които Янтра се е разделил им пожелаваме успех. Според него колективът на отбора е запазен, което е най-важното.
БТА припомня, че на 10 юни тази година досегашният наставник на Добруджа (Добрич) Тодор Киселичков е новият старши треньор на Янтра 1919 (Габрово). Специалистът подписа договор с клуба и ден по-късно изведе отбора за първото му занимание от лятната подготовка.
Треньорската кариера на 48-годишния бургазлия е преминала през отборите на Черноморец (Бургас), Нефтохимик (Бургас), Лудогорец (Разград), Пирин (ГД), Локомотив (ГО), Септември (Симитли), Ботев (Пд), ЦСКА 1948 (София), Арда (Кърджали), Спартак (Варна) и зa последно в Добруджа (Добрич). Шампион е на България с Лудогорец през 2013-та в ролята на асистент.
Като футболист е един от емблематичните играчи на Нефтохимик в силните години на бургаския тим. Има над 200 мача и 38 гола за "шейховете“. Играл е също за Несебър и Черноморец 1919.