Иван Танчовски ще бъде помощник на старши треньора Мартин Ковачев в „Дунав“, научи „Утро“. Той идва в Русе след едногодишен престой в „Янтра“ (Габрово), където бе асистент на Вили Вуцов.
Танчовски израства в детската школа на „Локомотив“ (Пловдив), където играе като плузащитник. Участник е в националните гарнитури за юноши и младежи. През 1996 се присъединява към ЦСКА, където треньори са му Димитър Пенев и Георги Василев. През 1997 г. печели с отбора титла и купа на България. След това играе в „Берое“, „Ники Волу“, Поликастро“ и „Анагенези“ (Гърция), „Брестник“ и „Ботев“ (Пловдив).
През последния сезон в „Ботев“ (Пловдив) става играещ помощник-треньор. От 2012 до 2014 година е старши треньор на „Раковски“, а през 2016-а води „Ботев 2002“ (Пловдив). Привлечен е като треньор във Футболна академия Пловдив от 2019, а на 7 юли 2023 влиза в щаба на Вили Вуцов като помощник-треньор на „Янтра“. 
Междувременно стана напълно ясна и програмата за предсезонна подготовка на „Дунав“.
„Драконите“ ще изиграят своята последна контрола срещу Спартак Варна на 13 юли на стадион „Спартак“ в морската ни столица. Промяната се наложи, след като предварително уговорената среща със „Спартак“ /Плевен/ трябваше да бъде отменена, тъй като двата отбора ще се срещнат още в първия кръг - само седмица след първоначално уговорената дата за контролна среща.
Така датите за всички предсезонни контроли вече са уточени: 
26 юни - с „Добруджа“, на Градския стадион в Русе;
29 юни - с „Лудогорец II“, спортна база „Гнездо на орли“, Разград;
6 юли - с „Локомотив“ (ГО), стадион „Локомотив“, Горна Оряховица;
9 юли - „Черно море“, Варна;
13 юли - „Спартак“ (Вн), стадион „Спартак“, Варна. 
Часовете на мачовете ще бъдат обявени допълнително.