Утре ще предложа Рая Назарян за председател на Народното събрание (НС) и чакаме гласуването - от него зависи дали ще стане възможно партията да преговаря. Това каза на среща с депутатите си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в централата на партията, излъчвано във Фейсбук. "Мине ли гласуването, ще продължим разговорите, не мине ли - до там", подчерта той. 
Вчера и днес преговорният екип на ГЕРБ-СДС проведе разговори в Народното събрание с ДПС и "Има такъв народ" в търсене на подкрепа за съставяне на правителство на споделената отговорност. На отправената покана не се отзоваха останалите политически сили - "ПП-ДБ", "Възраждане", "БСП за България" и "Величие"".
Казах че няма да съм премиер, защото истинският реванш на ГЕРБ е когато аз стана премиер, но за да има споделена отговорност, не го направих, добави Борисов. Вие се дали мандат на хората до мен да преговорят, след това бих се срещнал с всеки да уточним детайли комисии, министри, коментира той разговорите от последните дни в НС на преговорния екип.