Сдружението на предприемачите в Пазарджик  и учредената от него фондация за талантливи деца "Надеждата на Пазарджик" отличи 22 ученици и студенти с постижения в образованието, науката и изкуствата. Официалната церемония по награждаването на младите таланти се състоя в пресклуба на БТА в Пазарджик. Общата сума на финансовите стимули възлиза на 8400 лв.
Това е нашата осма поред церемония за връчване на финансови стимули от  Фондацията за подпомагане на талантливи деца. Тази година връчваме отличия за постижения в областта на образованието, науката и изкуствата. В никакъв случай не подценяваме спортните успехи. Спортът възпитава и това сме го казвали не веднъж, но спортистите получават различни награди от Община Пазарджик за постиженията си, в това число парични и предметни. Затова тази година с приоритет пред Фондацията ни са успехите на учениците в областта на образованието и науката“. Това обяви преди връчването на наградите председателят на Фондацията Нишан Бъздигян. На церемонията присъстваха и двама от членовете на Управителния съвет на Фондацията – Петя Машева и Иван Неделчев.
Искрено се надявам, скъпи наградени, да си спомните този тържествен момент и независимо от това къде в бъдеще ще ви отведе животът, да знаете корените си, за да може да се върнете в нашия град и Вие от своя страна да може да усетите това удоволствие да наградите талантливо дете - да продължите тази традиция, както са го правили нашите бащи, както ние го правим и очакваме и вие да го направите, каза в обръщението си Нишан Бъздигян.
Две от наградите са отборни, а останалите 20 – индивидуални,  в размер от 200 лв до 500 лв. Постиженията на учениците и студентите са в сферата на математиката, информационните технологии, уебдизайна, литературата, историята, биологията, народните танци, музиката и изобразителното изкуство.
Общият брой на отличените през последните 5 години деца е 80, а колективните награди са 7. Подкрепата за младите таланти във финансово отношение до момента възлиза общо на 35100 лв., посочи Нишан Бъздигян.От създаването на Фондацията и първото връчване на отличията на талантливите деца от Община Пазарджик БТА е медиен партньор на церемонията по награждаването.