Представители на 20 общини ще мерят сили в третото Национално състезание на доброволните формирования в Република България, съобщиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ловеч.
„Надпреварата се организира с цел проверка на практическите умения и готовността за реакция при бедствия, аварии и извънредни ситуации“, каза за БТА главен инспектор Петър Петров, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Троян (РС ПБЗН) .
Състезанието ще се проведе на стадион „Чавдар“ в Троян на 22 юни (събота). Организатори са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Община Троян и Национална асоциация на доброволците в Република България.
Доброволните формирования ще се състезават в три колективни дисциплини: поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума, построяване на смесена водопроводна шлангова линия, шафетно построяване на дига. Доброволците ще имат възможност да покажат и индивидуални умения при гасене на смес от нафта и бензин в тава с прахов пожарогасител.