В неделя вечерта стана известна още една прекрасна новина - народният хор на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ се завръща с цял кош награди от 12-ото издание на международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик. 
Диригентът на хора Диян Иванов сподели развълнуван: „Няма нищо по-хубаво от това един ръководител да наблюдава неподправения изблик на емоции и щастие в състава си, разбирайки оценката на многочленното многоуважавано жури, след усилената и често на предела на силите подготовка“. 
А оценката, която получиха русенските гласовити момичета на Училище по изкуствата, е безапелационна и повече от изразителна. Хористките от града на Дунава станаха носители на голямата награда „Grand Prize Winner“, позлатена статуетка „Черноморски звуци“ и парична премия. Освен нея те получиха също наградата на Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на произведение от български композитор с песента „Заспала е мома“; наградата на Българския хоров съюз за най-добре представил се хор в рамките на фестивала (в конкуренция с още 20 състава!); към всичко това бе прибавен и сертификат за активно участие в хорови работилници „Фолклор и съвременност“ с ръководител именитата Ваня Монева и в работата по химна на фестивала „Sing a Song“ с - ръководител Валентина Георгиева.
Ръководителят на народния хор на НУИ Диян Иванов пък получи специалната награда на Съюза на българските музикални и танцови дейци за диригентско майсторство.
В емоционален пост във Фейсбук Иванов сподели сълзите на щастие на своите момичета и благодари горещо на организаторите на фестивала за брилянтната и стегната организация на музикалния форум, на журито - Ваня Монева, Огнян Василев, Рада Славинска, Росица Бояджиева и Валентина Георгиева - за „хубавите думи, високата оценка, подкрепата и емпатията“, и на ръководството на Националното училище по изкуствата в Русе.