Областният управител на Русе Драгомир Драганов започна срещи с общинските кметове с посещение на  Борово, където се срещна с кмета Валентин Панайотов, с председателя на Общинския съвет Пламен Симеонов и екипа на общинската администрация.
„До средата на юли ще организирам подобни срещи във всички общини. Не приемам за нормално областният управител да стои в кабинета си да се ориентира за случващото в региона само по документи. Срещите се провеждат в съответните общини, за да може екипът ми да е наясно с всички факти по определена проблематика. Така аз ще знам къде и как държавата може да е полезна, за да могат хората да живеят по-добре. Винаги може да разчитате както на мен, така и на експертите, с които работя. Ние сме един отбор и хората от малките населени места също трябва да видят, че държавата мисли за тях“, коментира областният управител.
Сред обсъдените теми бяха реакциите при бедствия и аварии, подобряването на транспортната свързаност и кандидатстването по различни европейски проекти. Внимание беше обърнато и на възможностите за подобряване на инфраструктурата в община Борово. Областният управител увери, че ще съдейства по всякакъв начин за по-добра комуникация с правителството.
Драгомир Драганов връчи почетна грамота на кмета Валентин Панайотов за ползотворната съвместна дейност при изпълнението на държавната политика и развитието на местната общност. На свой ред кметът пу подари картина, изобразяваща Дървото на живота, в знак на доброто сътрудничество през годините.