„София Франс Ауто“ започна разчистването на терена и сградите на бившия хлебозавод на ул.“Потсдам“ 1, където ще бъде изграден нов търговско-сервизен комплекс на русенското дилърство на компанията. От фирмата съобщиха за „Утро“, че документалното оформяне на градоустройствените процедури е почти приключило и е започнат процесът по проектиране.
Мултибранд комплексът ще включва сервизи и шоуруми на няколко марки, на които компанията е представител за България.              

След финализиране на проекта той ще бъде предаден за одобрение към мегакомпанията „Стелантис“, която се превърна в един от най-големите автомобилни производители в света, след като обедини някои от най-известните европейски и американски марки.
„София Франс Ауто“ АД придоби някогашния хлебозавод през лятото на миналата година, след като спечели търга за имота с оферта от 4 394 189 лева с ДДС. Дружеството е официален вносител на „Пежо“, „Ситроен“, луксозната марка на „двата шеврона“ - „DS“ и „Опел“ за България, както и оторизиран дилър на пикапите „Исузу“. В автомобилната група влизат „Ауто Бавария“ - най-големият дилър на БМВ, „Мини“ и мотоциклетите на баварската марка у нас, „Италия Моторс“ - вносител на мотопедите и мотоциклетите „Веспа“, „Пиаджо“, „Априлия“, „Мото Гуци“ и „ФБ Мондиал“, както и „Исубус“ - официален представител за страната на товарните автомобили и автобусите „Исузу“.