С изпращането на последните туристи през миналото лято, екипът на най-добрия български черноморски курорт „Албена“ започна работа за посрещането на новите през лятото на тази година.
„Албена“ предлага перфектната почивка под ласките на слънчевите лъчи на една от най-широките плажни ивици по българското Черноморие, голяма част от която е предназначена за безплатно плажуване. Курортът отново предоставя на гостите си, резервирали почивка по формулите ол инклузив и ултра ол инклузив, както и на тези, предпочели почивка в хотелите „Фламинго Гранд“, „Лагуна Маре“, „Калиопа“ и „Боряна“, безплатно по 1 чадър и 2 шезлонга на стая. Гостите, отседнали в хотелите „Добруджа“, „Доростор“ и „Камелия“ ще могат да се възползват от по един преносим безплатен чадър на стая на свободните площи на плажа.
На брега в „Албена“ ще продължи безплатното ползване на игрищата за плажен волейбол, плажен тенис, плажен футбол. Нещо повече - вече са изградени три нови игрища за плажен тенис.
Това, което нашите гости трябва да знаят, е, че 35% от храната в комплекса е собствено производство, каза Милена Гогева, управител на офиса на „Албена тур“ в Русе. Тя поясни, че освен плодовете и зеленчуците, в менюто на изисканите ресторанти вече има месо и млечни продукти от фермата на холдинга в с.Момчил, Балчишко.
Тъй като в „Албена“ са наясно, че лятната ваканция е време за пълен релакс и е досадно да се става рано, закуската вече е удължена почти до обедните часове. През това лято хотелите „Боряна“ и „Лагуна Маре“ ще са по формула на нощувка със закуска или закуска и вечеря. Това прави ненужно връщането на туристите обратно до хотелите за обяд. Още повече, че в „Албена“ може да се вкуси винаги нещо различно и стилно.
Успешната и търсена програма „Dine around“ продължава да се развива и през този сезон, като за гостите, резервирали хотелите „Калиакра“, „Гергана“, „Сенди Бийч“, „Мура“, „Славуна“ и „Лагуна Бийч“, тя ще е валидна през целия сезон. За всички останали е до 30 юни и след 02 септември. Така гостите, закупили ваканция в „Албена“ с минимален престой една седмица, на ол инклузив или ултра ол инклузив, ще имат възможността да посетят а-ла карт ресторанти по избор и да се насладят на един обяд и една вечеря, избирайки от богатите и разнообразни менюта. Туристите ще имат възможност и следващия сезон да избират от шест тематични ресторанта - „Ciel Bleu“ с френски главен готвач, гръцкия „Калиопа“, мексиканския „Текс-Мекс“, италианския „Ти Aмо“ с италиански главен готвач, „Поко Локо“ и здравословния „Зелена ябълка“.
И през този сезон прясната риба и морските деликатеси ще присъстват неотменно на бюфет масите. Тъй като в „Албена“ държат не само на вкусната, но и на здравословната и първокласна храна, затвърждава позицията на курорта като най-доброто място за почивка с високо качество по българското Черноморие.