47-годишна жена била изнасилена в собствения й дом и в собствената й спалня от софиянец. Около 2 часа посред нощ тя отворила очи и с ужас видяла сянка на вратата на стаята, в която спяла. Не успяла дори да гъкне, когато насилникът се хвърлил отгоре й. След като си свършил работата, любовчията станал и си тръгна по същия път, по който дошъл - през прозореца на кухнята.
41-годишният Б.П. е рецидивист, осъждан е многократно, предимно за кражби. Нямал никакви роднини или причина да бъде в града, установило впоследствие разследването. Не е ясно и защо е влязъл в чуждата къща среднощ, затова се предполага, че първоначалната му идея най-вероятно е била да открадне каквото може. Но като видял жената, му дошъл и мерак.
За късмет на жертвата бил заловен изключително бързо - по ДНК-материала, който оставил по време на престъплението. Заради огромното си досие той фигурира в полицейските масиви с пълната информация, която има за него, включително и ДНК-профил. Така светкавично бързо станало ясно кой е бил среднощният нападател на самотната жена и също толкова бързо го задържали.
Вчера Б.П. сам призна фактите пред съда и поиска съкратена процедура за делото си. Така успя да получи минимална присъда - 4 години затвор при първоначален строг режим.