Книгата „Епохата на автократите“ от британския журналист и кореспондент на Financial Times Гидиън Рахман ще бъде представена днес в Пловдив. Това съобщават издателите от „Сиела“.
Участници в събитието в „Новотел Пловдив“ ще са съставителят на поредицата „Власт и отговорност“ Свилен Спасов, доц. Георги Лозанов и Валентин Вълканов – докторант по „Социология“ в Нов български университет (НБУ). 
В тома си авторът изследва как и защо след началото на новото хилядолетие една след друга столици като Москва, Пекин, Делхи, Бразилия, Будапеща, Анкара, Рияд и Вашингтон се оказват превзети отвътре по наглед демократичен път, който обаче отвежда до установяване на власт на лидери със силни диктаторски наклонности, разказват издателите. В „Епохата на автократите“ авторитарните лидери са разгледани като част от спектър – в единия край са безспорните автократи, след това има личности, подчинени на някои от ограниченията на демокрацията, а накрая се нареждат и политиците, които действат в условията на демокрация, но които проявяват презрение към демократичните норми.
Книгата посочва ключовите общи наративи, чрез които тези управници създават своята пропаганда, разсъждава върху глобалните тенденции и до какви крайности могат да доведат те, ако продължават в тази посока, допълват от „Сиела“.
/ ГН