Регионалното управление на образованието (РУО) в София област връчи почетни грамоти и плакети на отличените в тазгодишния конкурс „Директор, учител, ученик на годината“ от Софийска област за учебната 2023/2024 година. Това съобщиха от РУО – София област на сайта си.
На днешната церемония са наградени 42 учители и 38 ученици. От РУО са връчили награди и на училищни отбори и екипи за постигнати високи постижения в спорта. 
Отличията са връчени от областния управител на областта Силвия Арнаутска, Георги Маринов, директор на Дирекция "Организация и контрол" в Министерството на образованието и науката, началникът на РУО – София област Росица Иванова и експертите към него. Те са връчили и грамота "Неофит Рилски“ на петима директори. По време на церемонията са наградени и ученици в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. 
Годишната церемония, превърнала се в традиция по случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, се състоя в Дом на културата "Искър" в град София.
На миналогодишната церемония общо 33-а учители, осем директори, осем училища, 44 ученици, четири отбора и една театрална формация получиха плакети, дипломи, статуетки и грамоти за приноса си в образованието и за високи постижения.