Национално турне на букет ярки звезди с кауза тръгва от Русе, съобщиха организаторите. На 11 юни на сцената в Летния театър ще излязат Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Милена Славова, Коцето Калки, Искрен Пецов, Росица Ганева, Дует „Шик“, „Дует с кауза“ - Галя Георгиева и Атанас Лазаров, Дует „Well“, Вокално трио „Deja vu“, Красимир Недялков и групите „Спринт“, „Хоризонт“ и „Жестим“. Концертът е озаглавен „С песен и стих в сърцата“ и е под патронажа на министъра на отбраната ген. Атанас Запрянов.
Каузите във фокуса на концерта са подкрепа на хората с репродуктивни проблеми, настояване за повече българска музика в националния ефир и популяризиране на българския жестов език и творчеството на хората с нарушен слух. Специално за това е участието на групата за синхронно пеене и танци „Жестим“, която представя песните с жест и мимика - езикът на глухите хора в България. Така концертът ще бъде достъпен и за хора с увреден слух. 
Спектакълът се провежда със съдействието на Община Русе, а специални гости са децата и младежите от Студио „Икономов“ с ръководител Вили Икономов.