Мач номер 1000 на Арсен Венгер начело на Арсенал се превърна в истински кошмар за френския специалист, след като "артилеристите" бяха разбити от Челси с 6:0 на "Стамфорд Бридж".

Двубоят започна отлично за "сините", които поведоха още в петата минута, когато Самуел Ето`о бе изведен от Шюрле в наказателното поле и с точен изстрел откри резултата. Само две минути по-късно германският национал удвои с прецизен шут от границата на наказателното поле.

В 15-та минута дойде най-скандалният момент в двубоя, след като Алекс Окслейд-Чембърлейн изби удар на Еден Азар с ръка, но реферът Андре Маринър направи безумна грешка и показа директен червен картон на Киърън Гибс. Азар реализира отсъдената дузпа, а до края на полувремето Оскар покачи на 4:0. След почивката Оскар отново и Мохамед Сала оформиха крайното 6:0 в полза на Челси - рекордна победа за "сините" в историята на това дерби.

С този успех възпитаниците на Жозе Моуриньо събраха 69 точки и поведоха със седем пред Ливърпул и Арсенал, докато "артилеристите" намалиха до минимум надеждите си за титла през този сезон.