След 166 мача в професионалния футбол и 66 гола с екипа на „Дунав“ Мирослав Будинов реши да окачи бутонките на пирона. По този повод „Утро“ разговаря с председателя на УС на клуба Диян Димов.

- Г-н Димов, навременно ли беше това решение на Будинов?
- Вероятно е размислил добре. Той е на 38 години, но като гледам, е в много по-добро физическо състояние от много младежи. Няма да скрия, че с него сме много близки. Приятелството ни започна като футболисти и продължава до днес. 
- Кое е главното в характера му?
- Всички знаят, че Миро е непримирим човек и винаги играе на предела на възможностите си. Сигурен съм, че „Дунав“ има специално място в сърцето му. Ще дам и пример - той отклони във времето изгодни оферти от клубове, които бяха готови да му броят много повече пари, отколкото получаваше при нас. През последните два сезона се върна в Русе и пак, абстрахирайки се от възнаграждението, помогна много. Иначе футболните ни спомени с него са много, особено в годината, когато отборът завърши четвърти в елита. 
- „Утро“ го попита преди няколко дни дали не иска да остане на работа в „Дунав“. Отговорът му беше отрицателен. Какво мислите по тази тема?
- Аз го разбирам напълно - че иска да бъде по-близо до семейството си, тъй като това са най-ценните моменти. Футболът обаче е начин на живот. Съдя по себе си - не можех да си представя, че след края на кариерата си ще се занимавам с нещо друго. В този смисъл мисля, или поне се надявам, че след време футболът ще му липсва. Ще се радвам, ако един ден реши да помогне на „Дунав“. Вратите за него в нашия клуб ще бъдат отворени винаги.