„Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък, труден. Движението ще бъде само в едната лента. Но този ремонт е належащ“. Това заяви министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова вчера в ефира на БНТ. 
По думите й ремонтът ще започне в края на месец юни и ще продължи две години. Стойността на ремонта е 45 млн лв., осигурени от държавния бюджет. Ще ремонтираме целия участък от 1100 метра, отбеляза Коритарова. Според нея в края на юни се очаква да бъде пусната фериботна връзка, която ще облекчи трафика.
Както писа „Утро“, областният управител Драгомир Драганов е получил уверение от румънската страна, че до дни Министерският съвет на северната ни съседка трябва да вземе решение за пускане в експлоатация на граничния пункт на фериботния комплекс в Гюргево. Фериботът ще превозва до 250 тира в едната посока и ще облекчи трафика по моста. Още повече че ще има периоди, макар и кратки, когато се стигне до подмяната на панелите при фугите, движението ще бъде напълно спирано. Предвижда се подмяна на плочата и асфалтовата настилка, ще се реновират и всички метални елементи. Срокът за изпълнение на строителните работи по договор е 730 дни или точно две години. Изпълнител на ремонта е „Главболгарстрой Инфраструктурно строителство“ АД след спечелена обществена поръчка.