Хвърляне на учебни гранати, преодоляване на препятствия с гуми и зигзагообразни жалони, лицеви опори и дърпане на въже. През тези изпитания ще преминат ученици от средните училища в Русе, които се включат в турнира по военно-приложни спортове на 30 май. Той се организира по случай Международния ден на детето - 1 юни, от Военно формирование 32420 със съдействието на Областната администрация. Според областния управител Драгомир Драганов, който обсъди турнира с подполковник Павлин Илиев, началник на гарнизона и командир на формированието, подобни инициативи са ключови за военно-патриотичното възпитание на подрастващите. Събитието се подпомага от БЧК-Русе и от Регионалното управление на образованието.
Турнирът ще се проведе на стадиона на Военно формирование 32420. Началото е в 13,00 ч, а щафетните игри ще започнат от 15,00 ч. Те са в две дисциплини - преодоляване на 80-метрова пътека с препятствия и дърпане на въже. Отборите ще бъдат по 5 човека. Участниците в първата дисциплина трябва да преминат препятствие с гуми, да пробягат 5 м, да направят по 5 лицеви опори, да преодолеят змиорка от жалони, да направят кълбо, да пробягат 20 м с кутии боеприпаси за картечница и да хвърлят учебна гранат в цел.
Дърпането на въже ще бъде на елиминационен принцип, докато останат 4 отбора. За най-добре представилите се ще има награди. Участниците ще имат възможност и да разгледат бронирана техника от въоръжението на НАТО - бронетранспортьори и колесни машини „Гардиън“.