Ръководството на „Дунав“ отпрати трима футболисти, които няма да играят повече за русенския отбор. Те са уведомени още в понеделник, че няма да се разчита на тях, каза за „Утро“ председателят на УС на клуба Диян Димов.
Към списъка с вратаря Дамян Дамянов, за когото писахме, че няма оферта за нов договор и че ще продължи кариерата си в „Арда“, бяха добавени имената на Георги Иванов, Никола Колев и Станислав Нечипоренко.
Иванов и Колев ще си тръгнат, тъй като конкрактите им изтичат, а спортно-техническият щаб не желае да ги поднови. Украинецът е с действащ договор за още една година, но след разговори между двете страни се стигнало до съгласие да бъде прекратен предсрочно.
Прави впечатление, че двама от тримата освободени футболисти са халфове - Никола и Станислав. В това решение има логика. По принцип полузащитната линия не показа добро ниво, а и статистиката е красноречива - двамата приключват сезона без нито една асистенция или гол, при положение, че са хора в конструктивното звено на отбора.
Опитният вече Никола Колев /на 6 юни ще навърши 29 години/ бе посрещнат с големи надежди. При това имаше достатъчен стаж в сериозни тимове от елита. Роденият в Търговище иначе изключителен като характер добряк обаче не показа това, което се очакваше - да гради играта и да дърпа конците в средата на терена. 
Той записа 20 мача с екипа на „Дунав“, в които получи 7 жълти картона.
Станислав Нечипоренко пристигна през зимата като свободен агент и въобще не може да се оплаче от липса на шансове, тъй като бе титуляр в почти всички пролетни двубои. Може само да се гадае каква е причината за прекратяване на договора му - дали сам е поискал такава развръзка или щабът не е доволен от представянето му. Факт е, че с присъствието си на терена украинецът не успя да покаже лидерска и градивна работа.
Централният защитник Георги Иванов изигра 20 мача /3 жълти картона/. Бившият играч на „Марица“ започна доста колебливо, после почти се пребори за титулярна позиция, но през пролетта обикновено седеше на резервната скамейка.
На прицел за раздяла с клуба са още трима футболисти, обясни Диян Димов.
„Искаме да помислим още малко. Затова не бързаме да обявим имената им“, каза той.
Клубният шеф добави, че успоредно вървят разговори за привличане на нови играчи.
„Когато има нещо конкретно, ще излезем със съобщение“, заяви Димов.