Моника Иванова от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и Джеорджиана Радой от Румъния спечелиха първото място с „Лава кейк с цитруси, течен център с бял шоколад и сос от ягоди“ в седмото издание на Международното кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“. То се проведе в ресторанта на „Дунав Плаза“ и бе организирано от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт“, Асоциация „Еврорегион Данубиус“ и APIO Румъния. В него участваха 6 ученици от различни училища в град Русе, един от тях се състезава в екип с ученик от Румъния, един в екип с ученик от Молдова, а четирима бяха в екип с ученици от Професионалната гимназия по туризъм. Начело на журито беше Светломир Петров - шеф-готвач в „Дунав Плаза“.
Второто място зае отборът с „Тирамису в чаша“ спечели отборът Виктория Ненкова от ОУ „Любен Каравелов“ и Бетина Петрова от ПГ по туризъм.
Трети се класираха Пресиян Богданов от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и Илияна Стоянова от ПГ по туризъм с „Мъфини с шоколад“.
Специалната награда на Община Русе заслужиха Таня Емилова от ОУ „Васил Априлов“ и Андреа Чюринов от  Молдова с „Бисквитена торта с ябълки“. Специалната награда на ПГ по туризъм, отиде при Христина Христова от ОУ „Йордан Йовков“ и Кристиян Златев от ПГ по туризъм, които предложиха „Трицветен крем с орео и бисквити“. Специалната награда на „Русе арт“ бе връчена на Радостина Русева от СУ „Васил Левски“ и Магдалена Пенчева от ПГ по туризъм за тяхното майсторско реване.
Състезанието беше част от приключилото изложение „Уикенд туризъм“, което завърши с издигането на традиционния балон с горещ въздух на площада - една от най-характерните емблеми на изложението - и с емоционален концерт на най-популярната младежка група „Молец“.