Следващият ни гост в рубриката "Младите лица на Русе" е Теодора Даскалова, която е част от театър-школа „Артистисимо“ с ръководител Иглика Пеева. Поводът за интервюто, което ще чуете в петък, е спечелената от нея награда във Втория международен детско-юношески фестивал за драматургия и песен „Децата на България“. Той включва авторски театрални пиеси за деца и юноши. В Чикаго русенските артисти играха на „Изгубената честна дума“ и „Ключ за седмото небе“, за които Иглика Пеева спечели Първа награда за драматургия, а проф. д-р Александър Илиев – Първа награда за режисура.

Теодора Даскалова се занимава още с програмиране, фотография, рецитал. Има редица сериозни награди в тези области. Успешно съчетава точността на програмирането с творческия тип светоусещане. В същото време се занимава и с гражданска активност – доброволец е към Европейския корпус за солидарност, помага в дейностите към Младежки парламент и Младежки дом, от чиято театрална трупа също е част.

Разговорът на Михаела Георгиева с вдъхновяващата ѝ събеседничка ще бъде публикуван във вестник „Утро“, където можете да го прочетете, както и в сайта на вестника, където можете да го чуете.