Жалбата на „Мегапроект-Русе“ ДЗЗД срещу избраното за победител в обществената поръчка за реконструкция на бул.“Тутракан“ обединение от фирми „Русе инфра“ е неоснователна, реши вчера Комисията за защита на конкуренцията. С това проектът на стойност от близо 9.3 милиона лева получи зелена светлина и реализирането му може да продължи, след като беше стопирано в средата на април.
„Мегапроект-Русе“ е обединение, регистрирано в Дупница от фирмите „Мегаинвест холд“ ЕООД, „Сървей Груп“ ООД, и „Балканагросервиз“.
Спечелилото обединение „Русе инфра“ е представлявано от Иван Павлов. В него участват нашумялата русенска фирма „Крис груп“, не по-малко популярната „Пътинженеринг“ и „Инжконсулт проект“.
В жалбата си дупнишкият консорциумът твърди, че е оценен субективно, с неточно прилагане на методиката, освен това, комисията за провеждане на процедурата е назначена незаконно. Всичко това бе отхвърлено от КЗК, а решението на комисията подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.
Проектът „Подобряване на достъпността на Еврорегион Русе-Гюргево с паневропейски транспортен коридор №9“ предвижда изготвяне на работен проект, ремонт и разширение на пътната отсечка по бул.“Тутракан“ от Дунав мост до Захарна фабрика. Освен това по него се планира реконструкция и рехабилитация на основни комунални мрежи за електричество, ВиК и телекомуникации.