Стрелба за кеф по стъклени бутилки и метални кенове от бира в района на кея, допълнена със заплаха за убийство на полицай, докара 9 месеца условна присъда на приятел на страдаща от шизофрения жена. Всъщност пневматичният пистолет, с който К.К. стрелял въпреки разхождащите се хора и играещите деца в близост до имровизираното му стрелбище през пролетта на 2013 година, бил на болната му приятелка.
Жената имала изкривена представа за света и в главата й често витаели налудничави страхове. Най-силният от тях бил, че е преследвана от чужди военни разузнавателни служби, които се опитват да я открият и убият, тъй като тя постоянно разкривала техни тайни и проваляла секретните им операции. Заради въображаемите заплахи жената решила, че трябва да си купи пневматичен пистолет, с който да се пази. Макар и пневматично, оръжието никак не било за подценяване - изстрел от 3-5 метра, макар и със сачма, правел дупка в стъкло, а при стрелба от упор може да убие човек.
В крайна сметка до такъв фатален край не се стигнало, въпреки че шизофреничката свободно си разнасяла пистолета и го давала на своя другар. В средата на април миналата година в района на Музея на транспорта той започнал да тренира мерника си, но за негов лош късмет в тази част на кея се разхождал полицай. Макар да не бил на смяна, служителят на МВР обяснил на любителя-стрелец, че мястото не е подходящо за опасните му упражнения. Недоволен от забележката, К.К. се сопнал на полицая, че той не можел да му нарежда къде да стреля и че ще го убие, като му напълни главата с олово. Заканите били отправени на сантиметри от лицето на полицая, придружени с вадене на пистолета, което сериозно стреснало заплашвания мъж. В избухналия скандал се включила и параноичката, която разумно подканила бойния си приятел да се успокои и да си тръгват. Полицаят веднага сигнализирал дежурните си колеги и тръгнал след двойката. Органите на реда задържали шизофреничката, което отключило за пореден път психозата и страха й, че това е нов опит за отвличане от преследващите я въображаеми военни разузнавачи. Стрелецът е открит на следващия ден, когато доброволно предал пистолета.
Районните магистрати наказаха К.К. на общо 9 месеца условно с 3 години изпитателен срок за стрелбата на публично място, която създавала опасност на хората, както и заради заканата за убийство на полицая. Освен това, мъжът ще изтърпи и обществено порицание с прочитане на присъдата му по радиото. Решението може да се обжалва.