Много добри неща за страната се случиха последните 10 месеца. Като започнем с ръста на доходите, приемането ни  в Шенген, извървяхме и голямата част от пътя към еврозоната и започнахме най-накрая да си отвоюваме малко по малко държавата. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Пловдив на откриването на кампанията за изборите в града, съобщиха от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България".
Пред павилиона на ПП-ДБ на пл. „Стефан Стамболов“ на Главната улица в Пловдив се събраха кандидати за народни представители от пловдивската листа, симпатизанти и граждани.
Според Асен Василев тези избори са за едно основно нещо – дали искаме да живеем като в Европа, където парите стигат до всички хора и всички фирми, или искаме да живеем като в Латинска Америка, където парите стигат до 5-6 човека, а всички други са или бедни, или имигрират. „Това е старият модел на постната пица и бухалките, който се опитват пак да ни върнат. Не сме съгласни и ще се борим до последно по пътя към Европа и ще търсим всички партии, които са готови да ни подкрепят по този път“, категоричен беше съпредседателят на ПП.