Детската площадка до Пантеона на възрожденците вече е без част от специалната ударопоглъщаща настилка. Явно монтираните плоскости не са се понравили на придирчиви граждани и те бързо са решили да се справят с проблема. Части от настилката са изтръгнати и захвърлени в близките храсти, където явно се предполага, че има сметище. За друга част от настилката пък е намерено различно приложение и тя е „постлана“ в съоръженията за игра. 
„Всяка седмица се оглежда състоянието на ремонтираните детски площадки и се следи за повреди. Съоръженията са гаранционни и при възникнали проблеми в тяхната цялост фирмата, която ги е монтирала, ги отстранява за нейна сметка“, обясни за „Утро“ зам.-кметът Свилен Иванов. След като гаранцията на площадките изтече, за техния ремонт ще отговаря фирмата по озеленяване.
Кой и защо вандалства и троши детските кътове за игра обаче, остава въпрос с повишена трудност. Явно дори ремонтираните и обновени съоръжения срещат груби и безсъвестни посегателства, които остават безнаказани. Заради това най-вероятно вандалите нямат страх и притеснение да трошат на воля.