В проекта на Закон за въвеждане на еврото не е записан курсът лев-евро, при който България ще влезе в еврозоната. Това коментира пред журналисти в парламента на Деян Николов, председател на партия „Възраждане“ в София, който коментира темата с приноса на "Възраждане" за общественото мнение, за което авторитетното издание "Политико" отчита липсата на консенсус за приемането на еврото у нас. Според изданието България няма да може да се присъедини към еврозоната на 1 януари 2025 г.
Този курс от 1,95 лв. за евро остава пожелателен, защото в документите, които се разглеждат – проектът на Закон за въвеждане на еврото, никъде не е записан този курс, посочи Николов. Това не е самостоятелно решение на България, следователно можем да изпаднем в ситуация, подобна на Шенген, коментира Николов приетото преди две години решение на Народното събрание за фиксиран курс на еврото спрямо лева.  Според „Възраждане“ най-доброто решение е България да не се отказва от Валутния борд и фиксирания курс. 
България няма да стане част от еврозоната от 1 януари 2025 г. Смятам, че не останаха наивници, които да вярват, че тази дата е възможна, заяви Николов. Той припомни, че причината са основно две – едната е инфлацията. Другата причина е много интересна. Тя бе развита от авторитетното списание „Политико“, което след обстоен анализ стига до извода, че в България няма обществена подкрепа за членството на страната в еврозоната, коментира Николов. По думите му именно това е резултат от действията на „Възраждане“ и организираната подписка за референдум за запазване на българския лев. Николов посочи, че волята на 400 хиляди българи ясно е показала не само у нас, но и в Европа, че в страната няма обществен консенсус по темата. 
Николов посочи, че това е притеснило европейските институции и те са взели решение, че няма да направят компромис. В България се направи опит да бъдат фалшифицирани данните на статистиката, като се упражни натиск върху Националния статистически институт , ние предизвикахме изслушване в Народното събрание, имаше и среща, настояваме за пълна прозрачност, да осигурим прозрачното изчисляване на всички данни като сме изискали Евростат да дойдат и да направят проверка на работата на НСИ, добави Николов. При изслушването в парламента председателят на НСИ Атанас Атанасов заяви, че ако някой се опита да окаже натиск, ще си подаде оставката.
Политиката, която вече бившият финансов министър водеше в последните две-три години доведе до структурни проблеми с бюджета, обясни Николов и настоя, че според информацията, с която разполагат, е много вероятно за 2023 година Евростат да изчисли, че на касова основа дефицитът не е бил под три процента. 
Николов коментира и последните промени в Конституцията и визира възможността за служебен министър-председател да бъде номиниран и избиран гуверньорът на БНБ. По думите му това противоречи на устава  на Европейската централна банка, който изисква управителят на БНБ да бъде независим. Имаме информация, че тези промени не са съгласувани с Европейската централна банка, което пък България е задължена да направи, коментира Николов. 
Относно оценката на 49-ото Народно събрание, Цончо Ганев, депутат от „Възраждане“ посочи, че тя е „срамна и позорна“. Факт е, че имаме промени в Конституцията, които дадоха властта на ГЕРБ и ДПС говори за срамни и позорни решения. По думите му работата на 49-ото НС се характеризира със законодателна немощ, боричкане за овладяване на митниците, скандали, разправии. В крайна сметка този парламент си заминава и слава Богу, че отиваме на избори. Няма нищо по-демократично от това избирателите да решат дали искат още от същото или ще има коренна промяна в България, допълни той.