Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев няма да води отбора в съботния мач срещу „Добруджа“ /17 часа/. Той получи червен картон по време на двубоя срещу „Септември“ в София и бе лишен от права за една среща. Освен това трябва да плати глоба от 1000 лева.
В интерес на истината Ковачев не заслужаваше това наказание. Той просто влезе на метър в игрището, когато футболист на „Дунав“ лежеше с травма на терена и около него се бяха скупчили доста хора.
При положение че старши треньорът ще е на трибуните, негов заместник в треньорския квадрат ще бъде отговорникът за физическата подготовка Ангел Павлов, който пристигна в Русе през зимата от щаба на „Спартак“ /Варна/.
Главен съдия на мача в събота ще бъде Геро Писков с помощници Радослав Вутов и Асен Крумов. Писков и Крумов са от София, а Вутов - от Своге.
Есенният двубой в Добрич завърши с победа за домакините - 3:0. Тогава русенският отбор допусна много леки голове след наивни грешки в защита.
„Добруджа“ е на пето място с 49 точки, с 4 по-малко от актива на третия в класирането тим на „Марек“.
В предишния кръг добруджанци загубиха с 1:2 като гости на „Спартак“ /Варна/. 
Характерно за тима от Добрич е, че е съставен изключително от пришълци, все футболисти със солиден стаж в елитната дивизия - Георги Аргилашки, Димитър Пиргов, Стилян Николов, Георги Пашов, Ивайло Климентов, Милен Гамаков, Преслав Йорданов. За него играят и двама бивши състезатели на „Дунав“ - нападателят Раел Лолала и опорният халф Калин Георгиев.
Старши треньор на отбора е Тодор Киселичков, който смени на поста работилия известно време и за „Дунав“ Диян Божилов.