Съвместната инвестиционна компания на „AG Capital“ и „Old Mutual Property“ - „Лайънс Хед“ /“Lion‘s Head“/, е подписала договор за придобиване на компанията „БПД“ („Бългериън Пропърти Девелъпмънтс“) - инвеститор в логистични и индустриални имоти, един от които е разположен в Индустриален парк Русе в местността Слатина. Логистичен парк „БПД“ Русе притежава имот от 54 000 кв.м., застроена площ от 13 850 кв.м. и складови помещения от 1385 кв.м. Това е един от седемте логистични центрове на компанията, като останалите са в София, Плевен, Варна, Банско и Сандански. Дългосрочни наематели в тях са „Phoenix Pharma“, „DHL“, „Шенкер“, „Карслберг“, „Спиди“, „Wurth“, „Софарма“ и други.
Инвестицията е за 71,4 млн. евро, като е най-голямата в сектора в България от години насам. С нея AG Capital навлиза в нов за групата клас бизнес имоти - индустриални площи, като става вторият по големина собственик на индустриални имоти в България. 
„Придобиването на „БПД“ е значимо постижение за екипа на „Лайънс хед“ и дава началото на амбициозната ни програма за регионално разширяване на портфолиото ни в нов бизнес сектор и на нови пазари - България, Румъния и Полша. Планираме да запазим бранда „БПД“ и да го развиваме заедно с досегашния екип. Целта е да осигурим приемственост и безпроблемно преминаване на бизнеса към стандартите на „Лайънс хед“, като запазим високото ниво на управление“, коментира Таня Косева-Бошова, управляващ партньор в „Лайънс хед“.
„Лайънс хед“ ще продължи добрата традиция на наложения бранд „БПД“, придобивайки платформата от 3 логистични парка и успешен екип. Трите проекта са с обща застроена площ от 75 065 кв. м и се намират на ключови за страната локации - София, Варна и Русе. Планираме разширяване на настоящите проекти с изграждане на допълнителни 28 000 кв. м във Варна и Русе“, допълва Владимир Гюрджиев, групов директор „Логистични проекти“ в „Лайънс хед“.