„Сензационни“ резултати регистрираха някои „професионалисти“ в 29-ия кръг на първенството във Втора лига. „Уникатите“ бяха разписани в Плевен и Монтана с „английски“ победи на закъсалите гости от Своге и Петрич. Така положението в дъното на таблицата се усложни неимоверно и борбата до края на оставане в лигата ще е на живот и смърт с явно не само футболни аргументи.
Вижте по-долу кои отбори загубиха срещите си.
Може да се намери някакво обяснение чрез една фенска реплика във фейсбук страницата на „Монтана“.
„Има подозрение, че мачът /срещу „Беласица“/ ще свърши двойка. Можете ли да го опровергаете?“, пише Цветан Цветков преди двубоя.
Румен Стефанов: „Всеобща тайна е, че в „Монтана“ не искат да влизат в „А“ група, така е наредил „мустакатият“, пари няма, ще кретат още в „Б“ група.
Вероятно човекът с мустаците е кметът Златко Живков.
„Вие сте изненадани от резултати? Аз не съвсем. В случая говорим за добра „организация“. „Дунав“ остана май единственият отбор, който разчита на собствените си сили“, коментира за „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Мартин Ковачев.
Той заведе тима вчера в столицата, а днес избраниците му ще излязат на терена във важен мач срещу „Септември“ /София/. Двубоят ще започне в 17 часа и ще бъде излъчен пряко от „Диема Спорт“.
„Симеон Вешев остана в Русе, защото си пати от някакъв вирус и е с висока температура. Предпочетохме да не пътува, за да не зарази останалите момчета. Вешев е важен футболист, но няма смисъл да рискуваме. Димитър Тодоров ще е аут до края на сезона. „Септември“ изглежда фаворит, но ние играем добре в последните мачове. Дано този път да не допуснем евтини голове. Оптимист съм, че можем да измъкнем нещо, обясни Ковачев.
„Спартак“ /Плевен/-“Спортист“ /Своге/ - 0:1, „Литекс“-“Черноморец“ /Бс/ - 2:0, „Черноморец“ /Балчик/-“Бдин/ - 6:0, „Монтана“-“Беласица“ - 1:3, „Струмска слава“-“Спартак“ /Вн/ - 1:2, „Добруджа“-“Марица“ - 4:1. Мачът „Лудогорец II“-“Янтра“ се игра късно вчера. Днес са двубоите „Септември“-“Дунав“ и ЦСКА 1948 II-“Марек“.
А ето как се заплете възелът в дъното на класирането:
10. „Литекс“         38
11. ЦСКА 1948 II     37
12. „ДУНАВ“         36
13. „Беласица“     34
14. „Спортист“     33
----------------
15. „Черноморец“ /Бс/     33
16. „Черноморец“ /Бч/     37
17. „Марица“         25
18. „Бдин“         18
Последните 4 отбора изпадат директно.