На 21 април от 10:00 ч. до 15:00 ч. пред Спортна зала „Орловец“ ще се събират капачки като част от кампанията „Капачки за бъдеще“ Vol.14. Това съобщават на сайта си от Община Габрово. 
Събират се капачки с номера 2 и 5, които обозначават вида пластмаса. Такива са повечето капачки, които се използват за напитки и храни. Организаторите обръщат внимание да не се носят такива, които са с метална част, защото те не се събират, а попадането на подобни в общия обем събрани капачки отнема много време и труд , за да бъдат отделени от останалите. В хода на кампанията организаторите от "Спасителен Клуб за Бъдеще Стара Загора", съвместно с "Капачки за Габрово" решават да приемат и кенчета, посочват организаторите. 
По време на събитието ще има и базар, от който ще могат да бъдат закупувани предмети, средствата за които също ще бъдат дарени за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделенения, допълват от организаторите. 
Инициативата „Капачки за бъдеще“ е от няколко години. Целта е да се осигурят средства за закупуване на кувьози, а в последните години и за неонатологични линейки за лечебни заведения в страната.